موسسه زبان روژین ایلیا

  • ۰
  • ۰

آموزش زبان انگلیسی برای کودکان

مسئله یادگیری و آموزش زبان دوم به کودکان از آن دسته مسائلی است که امروزه برای پدران و مادران جذابیت خاصی دارد. شاید شما هم در برخی مهمانی‌ها بچه‌هایی را دیده باشید که به اصرار والدین برای عمو یا خاله غلط یا درست از یک تا ۱۰ را به انگلیسی می‌شمرند یا نام میوه ها و اشیاء را به انگلیسی به زبان می آورند. واقعیت این است که امروزه آموزش زبان انگلیسی برای کودکان در بسیاری از خانواده ها تبدیل به یک اولویت شده است.

فواید یادگیری زبان دوم برای کودکان

آموزش زبان انگلیسی (و یا دقیقتر بگوییم، زبان دوم)، علاوه بر آنکه به کودک در برقراری ارتباط بهتر کمک می‌کند، توان ذهنی و قدرت حل مساله او را نیز تقویت می کند. این کودکان به مرور درک عمیق‌تری از فرهنگ خود و همچنین فرهنگ زبانی که در آن مسلط شده‌اند، دارند. همچنین در آینده موقعیت های بهتر و بیشتری پیش روی آنها خواهد بود.

اما این که چرا زبان دوم برای بسیاری از کودکان ما معمولا انگلیسی است، دلایل زیادی دارد. از جمله این که انگلیسی زبان رسمی بیش از ۵۰ کشور و زبان مشترک (اول یا دوم) حدود یک میلیارد نفر در دنیاست، زبان رسمی در تبادلات خبری، تجاری، سیاسی و علمی در جهان است، یک مزیت برای پیدا کردن کار یا مهاجرت حتی به کشور‌های غیر انگلیسی‌زبان محسوب می شود و حدود ۸۰ درصد اطلاعات اینترنت به زبان انگلیسی منتشر می شود. ( و دهها دلیل دیگر).

سن مناسب آموزش زبان انگلیسی برای کودکان زیر ۱ سال، زیر ۵ سال، پیش دبستانی و یا…

شاید ابتدایی ترین و البته اساسی ترین سوال این باشد: آموزش زبان انگلیسی برای کودکان را از چه سنی باید آغاز کرد؟

در این مورد بیشتر متخصصان معتقدند هرچه زبان دوم در سنین پایین تری به کودک آموزش داده شود، احتمال این که کودک در سال های بعد در یادگیری این زبان موفق تر باشد، بیشتر است. تحقیقی در دانشگاه واشنگتن نشان داد که بچه ها نسبت به بزرگسالان قادر به تمیز دادن صداهای بیش تری هستند و بنابراین اگر در رویارویی با زبانی خارجی قرار گیرند احتمالا تلفظی مشابه افراد بومی پیدا می کنند. در کل، بچه ها به راحتی اطلاعات را جذب می کنند و زمانی که در فرایند یادگیری زبان بومی خود هستند، با کمی تلاش می توانند زبانی دیگر را نیز بیاموزند.

همچنین نتایج یک تحقیق که در سال ۱۹۹۶ در روزنامه نیوزویک منتشر شد نشان می داد، کودکی که بعد از ۱۰ سالگی شروع به آموختن زبان دوم کند با احتمال کمتری ممکن است بتواند بعدها این زبان را مانند کسانی که آن زبان، زبان مادری شان است، صحبت کند.

در عین حال باید توجه داشت که لازم است ابتدا زبان مادری یا زبان اول برای کودک به طور کامل جا بیفتد و به عبارت دیگر کودک تسلط کامل بر زبان مادری داشته باشد. در واقع زبان مادری یک توانایی برای یادگیری زبان دوم فراهم می‌کند . بنابراین کودکی که در زبان اول مشکل داشته باشد نمی‌تواند در یادگیری زبان دوم موفق عمل کند. آموزش بی‌موقع زبان دوم باعث می‌شود هم آموزش زبان اول با تاخیر همراه باشد و هم آموزش زبان دوم طولانی‌تر شده و دیرآموزی اتفاق بیفتد.

به همین دلیل کارشناسان، بهترین سن آموزش زبان انگلیسی به کودکان را حدود ۸-۷ سالگی و قبل از ۱۰ سالگی می دانند. با این توضیح که می توان زبان دوم را به آرامی از حدود  ۵ سالگی وارد زندگی کودک کرد. باز هم یادآور می شویم که در آموزش زبان انگلیسی برای کودکان ، آمادگی کودک از سن او مهمتر است. به علاوه، شرایط خاص کودک مثل تیزهوشی یا کند ذهنی، استعداد و علاقه را نیز نباید از نظر دور داشت. کارشناسان همچنین سنین نوجوانی را بهترین سن برای آموزش موضوعات پیشرفته زبان انگلیسی (مثل گرامر و مکالمه) می دانند. 

بهترین روش آموزش زبان انگلیسی به کودکان

برای تدریس زبان انگلیسی به کودکان سه روش عمده وجود دارد. اغلب موسسات و سیستم‌های آموزش از یکی از این ۳ روش در آموزش زبان انگلیسی برای کودکان استفاده می‌کنند. هر یک از این روشها مزایا و محدودیتهایی نسبت به روشهای دیگر داشته و به کارگیری هرکدام به سن کودک، سیستم تربیتی کودک و نگاه والدین به مسئله یادگیری زبان بستگی دارد. کودک در بعضی از این روش‌ها سریع‌تر زبان انگلیسی را یاد می‌گیرد و در بعضی از روش‌ها آزادی و فرصت بیشتری برای یادگیری دارد.

روش های آموزش زبان انگلیسی به کودکان بدین قرار است:

۱- روش غرقه سازی: در این مدل از یادگیری کودک کاملا در محیطی با زبان انگلیسی قرار می‌گیرد. مثال آن ، مهدهای کودک‌ دوزبانه است که مربی‌ها با زبان انگلیسی ( که هدف یادگیری است)، صحبت می‌کنند. در مدرسه های تحت پوشش هم، بچه‌ها حداقل نیمی از اوقات خود را در طول روز به یادگیری زبان انگلیسی می‌پردازند.
۲- روش آموزش زبان انگلیسی در مدارس ابتدایی: در این روش به جای این‌که زبان انگلیسی در پایه راهنمایی به کودک آموزش داده شود، در‌‌ همان سال‌های ابتدایی و همراه با دیگر درس‌ها به طور مقدماتی به کودک یاد داده می‌شود. در این روش زبان دوم به عنوان یک سوژه یادگیری به کودک معرفی می‌شود و به طور معمول ۳ تا ۵ جلسه در هفته کودک زمان صرف یادگیری این زبان می‌کند.

۳- روش اکتشاف در زبان دوم: در این روش سن کودک کمی بالا‌تر است. این روش بیشتر از آن‌که آموزش زبان باشد در واقع نوعی تقویت شناخت کودک است. در این روش، فرهنگ و زبان انگلیسی به عنوان یک مفهوم به کودک ارائه می‌شود. برای کودک در مورد فرهنگ و زبان‌های مختلف صحبت می‌شود و ممکن است بیش از یک زبان به کودک ارائه شود تا کودک در یادگیری زبان دوم حق انتخاب داشته باشد. این روش یادگیری بیشتر مورد علاقه والدینی است که فکر می‌کنند آموزش زبان دوم ممکن است باعث فشار بر کودک شود.

آموزش زبان انگلیسی به کودکان در منزل

اگر شما از آن دسته والدینی هستید که تمایل دارید به کودکتان از ابتدا در منزل انگلیسی بیاموزید، خوبست به این توصیه ها توجه کنید.

۱- در آموزش زبان انگلیسی برای کودکان یک روال مشخص داشته باشید

داشتن یک روال مشخص برای یادگیری انگلیسی در خانه بسیار مفید است. بهتر است که جلسات کوتاه و منظم باشند. ۱۵ دقیقه برای کودکان کافی است. شما می‌توانید زمان جلسات را به مرور و با بزرگ‌تر شدن کودک‌تان و افزایش ظرفیت تمرکزش، بیشتر کنید. فعالیت‌ها را کوتاه و متنوع انتخاب کنید تا توجه کودکان را جلب کند.

۲. با کودک بازی کنید

آموزش زبان انگلیسی برای کودکان همراه با بازی بسیار تأثیرگذارتر است. کودکان وقتی در حال تفریح هستند به طور طبیعی یاد می‌گیرند. فلش کارت شیوه‌ی بسیار خوبی برای آموزش و تکرار کلمات است و بازی‌های بی‌شمار و متنوعی وجود دارد که شما می‌توانید با فلش کارت انجام دهید. بازی‌های دیگری هم وجود دارد که شما می‌توانید با کودک‌تان انجام دهید تا به وی کمک کنید که انگلیسی را تمرین کند.

۳.در آموزش زبان انگلیسی برای کودکان از هر موقعیتی استفاده کنید

مزیت آموزش انگلیسی در خانه این است که شما می‌توانید از موقعیت‌های روزمره و اشیای واقعی در داخل خانه برای تمرین و یادگیری به شکل طبیعی و در یک محیط واقعی استفاده کنید. مثلا وقتی کودک‌تان در حال لباس پوشیدن است یا در حال جدا کردن لباس‌ها برای شستن هستید، درباره‌ی لباس‌ها صحبت کنید؛ مثلا (Let’s put on your blue socks, It’s Dad’s T-shirt)

۴. برای کودکتان کتاب‌ داستان بخوانید

کودکان عاشق کتاب‌هایی با رنگ‌های روشن و تصاویر جذاب هستند. با هم به تصاویر نگاه کنید و در حالی‌که به هر تصویر اشاره می‌کنید، کلمات را به زبان بیاورید. بعدا می‌توانید از کودک‌تان بخواهید تا چیزهای مختلف در کتاب را به شما نشان دهد، مثلا «?Where is the cat». بعد از مدتی آنها را تشویق کنید که کلمات را در پاسخ به سؤال «?what is that» به زبان بیاورند. گوش دادن به داستان‌، به کودک کمک می‌کند تا به اصوات و آهنگ کلمات در زبان انگلیسی عادت کند.

۵. از ترانه‌های انگلیسی استفاده کنید

ترانه خواندن یکی از راه های آموزش زبان انگلیسی برای کودکان است. ترانه‌ها راهی واقعا مؤثر برای یادگیری کلمات جدید و بهبود تلفظ هستند. مخصوصا آهنگ‌هایی که با حرکت همراه هستند، برای کودکان کوچک‌تر جذاب‌ترند. چون آنها حتی اگر نتوانند با آهنگ بخوانند، می‌توانند حرکات را تقلید کنند. این حرکات اغلب معنای کلمات موجود در ترانه را نشان می‌دهند.

۶. دستور زبان را هم به کودک‌تان آموزش دهید

برای کودکان کوچک‌تر نیازی نیست که قوانین دستور زبان به شکل دقیق آموزش داده شود، بلکه آنها با شنیدن و استفاده از ساختارهای دستور زبانی مختلف در موقعیت‌ها، به آن عادت می‌کنند. شنیدن دستور زبانی که در موقعیتی مشخص به کار می‌رود از سنین پایین، به کودک شما کمک می‌کند تا از آن به طور طبیعی و به درستی در سنین بالاتر استفاده کند. برای کودکان بزرگ‌تر می‌توانید از تمرینات دستور زبان استفاده کنید. در اینترنت ویدئوها، آزمون‌ها و بازی‌هایی وجود دارد که به کودکان کمک می‌کند به شیوه‌ای تفریحی و به راحتی دستور زبان را یاد بگیرند.

هر رویکردی که برای آموزش انتخاب کنید، مهم‌ترین نکته این است که صبور باشید، تفریح کنید و یادگیری انگلیسی را به تجربه‌ای لذت‌بخش برای خود و کودک‌تان تبدیل کنید. نگران نباشید اگر کودک‌تان بلافاصله انگلیسی صحبت کردن را آغاز نکند. بچه‌ها نیاز به مقداری زمان دارند تا زبان را یاد بگیرند. صبور باشید تا ببینید که آنها در زمان مناسب صحبت کردن به زبان انگلیسی را شروع می‌کنند.


مطلب پیشنهادی : نکات و روش های کاربردی یادگیری زبان انگلیسی

  • ۹۷/۰۱/۲۶
  • موسسه آموزش زبان روژین ایلیا

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی